top of page
Søk
  • ttr

Vi klarer det, hurra


Det har vært usikkerhet om vi klarte å få unna jobben som måtte gjøres for å få gress på taket. Kranbil fra Sivert Waagen var i dag og la 15 cm jord på taket og vi er klar til tirsdagen da vi får gress på taket etter "Rull'n ut" prinsippet. På utsiden av grunnmuren har vi laget til en benk for bålpanne. Var godt fornøyd med steinene som benk. Dette er i tråd med bruken av materialer i torvhuset forøvrig



Vi har en god følelse for hva som er gjort med dette huset. Den store drageren i front er saget ikke langt fra torvhuset. Sperrene som er brukt er saget der det doble torvhuset står. Villmarkspanelen som vi har brukt som sutak og brystningen på taket er saget like ved Orica sitt lager ved Stormyra, og foredlet på Berland. Grunnmurene har forfedrene stått for og de er murt i slutten på 1800 tallet og står fremdeles. Må jo kunne sies å være et godt håndtverk. Bygget er satt i stand for å vise gamle tradisjoner og som vil bli forklart på egne planketter. Vi kan ikke si oss ferdig med dette torvhuset før dette er på plass. Lysløypen skal åpnes onsdag 16.6. kl.18:00. Åpningen av torvhusene vil ikke bli foretatt før etter sommerferien.


Arbeidsøkten ble avsluttet med lefser fra Kjerrgarden med granskuddsirup produsert på Kjerrgarden og dette så ut til å falle i smak.

603 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

Barnelærdom

Nå har vi erfart at barna har ryddet etter foreldregenerasjonen, både med hundeskit, snus og til og med hasj i Siglingavatnet Friluftspark. Barna har fått mye kred for arbeidet de har gjort i løypen.

bottom of page