top of page

Dagsturhytten
skrevet av Ttr

bilde.png

Slik ser en dagsturhytte ut

Bildet er av Fjordblikk på Grøttneset i Masfjorden

Historien om Dagsturhytten

Vestland Fylkeskommune har hatt et ønske om at alle kommunene i Vestland skulle ha minst en Dagsturhytte i sitt distrikt. Askøy kommune har ikke stått først i køen for å få det på plass. 23.03.20023 ble det bestemt i kommunestyret at Askøy skulle bygge en dagsturhytte. Det ble satt krav til at den skulle gjøres tilgjengelig også for personer med forflytningsvansker og skulle være universelt utformet og at det skulle kreve en innsats av alle å komme seg til hytten. Valget av sted falt derfor på Siglingavatnet Friluftspark som har nylig anlagt kommunal p-plass og ca. 1200 m å gå eller med rullestol frem til hytten.

Det er Askøy kommune som er byggherre og arrangementet ved Siglingavatnet med muligheter for bruk av kanoer og Askøy jeger og fiskeforening sin robåt vil Siglingavatnet Friluftspark ta ansvar for.  I tillegg til Dagsturhytte, brygge, kanostativ, veg ned til vatnet vil det bli etablert toalett ved avkjørsel fra lysløypen. Dette vil bli et kjempeløft for hele friluftsparken.

I Vestland er det 6-7 hytter som vi kan si er universelt utformet. Flere hytter har god tilgjengelighet, men er likevel  ikke godt nok for å kalle de universelt utformet.

0fbf21_b7dd7ed8463740b0893f791b6d148feb~mv2.png
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Situasjonsplan ved Dagsturhytten

Vi har et håp om at det vil omtrent slik ut når utbyggingen er ferdig

bottom of page