Våre prosjekter
Who We Are
Godseigarvegen
Kulturhistorisk prosjekt
skrevet av Ttr
Nåværende Askøy var før 1964 delt i 3 hvor Åsebø var den bygden som hadde stier gjennom skog og mark frem til alle disse tre kommunene. Fra Åsebø (gml. Meland kommune) er det flere stier/skogsveger, til Davanger (gml. Askøy kommune) i sørvest, Kjerrgarden (gml. Herdla Herad) i nordvest og Nordre Haugland (gml. Herdla Herad) i nord. Det har trolig fra godseiertiden 17. og 18. århundre vært sti mellom bygdene i nord.
Åsebø og Nordre Haugland har fra siden de var eid av Commerceraad og godseier Wilhelm Koren på 1700-tallet vært knyttet til hverandre. 5 bruk på Nordre Haugland ble selveiere i år 1800 etter å ha tilhørt godseier Wilhelm Koren. Muligheten for samkvem mellom gårdene var gjennom skogen fra Åsebø til Nordre Haugland, en strekning på ca. 4 km.
Dagsturhytten
Turhytte/Friluftsprosjekt
skrevet av Ttr
Dagssturhytten er en kommunal oppgave som kom i stand som følge av at Vestland Fylkekommune ønsket å etablere en slik hytte i alle Vestland sine kommuner. Askøy har vært avventende til dette prosjektet, men 23.03.2023 ble det vedtatt av kommunestyret at det skulle bygges en slik hytte lokalisert i Siglingavatnet Friluftspark. Den vil bli etablert i 2024
Illustrasjon fra Fjordblikk på Grøttneset i Masfjorden
Utmarksveg Åsebø
Del av Godseigarvegen
skrevet av Ttr
Godseigarvegen er opprinnelig den vegen som har gått gjennom skaogen mellom Åsebø og Nordre Haugland. Største delen av denne vegstubben som opprinnelig var 4-5 km lang har samme trase som lysløypen fra der en kommer ned i lysløypen fra P-plassen og frem til Nordre Haugland. Fra stolpe nr. 2 og frem til Åsebø har den hatt noe avvikende plassering fra utmarksvegen. Likeledes er broen og arrangementet fra lysløypen og frem til Kallaleite i Åsebø sin utmark en ny trase.
Vandringsveg sjøørrett
Utbedring av vandringsvegen Herdlefjorden-Siglingavatnet
skrevet av Ttr
Med midler fra Miljødirektoratet satt vi i gang med å utbedre vandringsvegen fra Herdlefjorden til Siglingavatnet via Longavatnet. Maskinarbeidet med klargjøring av "trappene" som ble laget i 2022. Siden vi ikke rår med naturkreftene må dette tas igjen i 2024. Midlene til dette er på plass og sanden som skal på plass i trappene er også på plass.På våren vil vi sørge for at sanden kommer på plass slik at vandringsvegen blir skikkelig tilrettelagt for at sjøørreten skal kunne gå opp i Siglingavatnet.