Dette finner

du i parken vår

Kort fortalt om aktivitetene

I Siglingavatnet friluftspark har vi flere attraksjoner. En rundtur i lysløypen i rolige omgivelser hvor en kan sette seg ned og la sanseinntrykkene strømme på eller en rundtur for å trene.

 

På en slik rundtur kan legges inn en tur på vatnet i en av våre 8 kanoer som ligger ved Fenring vikinglag sin lavvo på Skinnstø, en idyllisk vik ved vannet.

 

Et alternativ er også å besøke Kjerrgardstårnet som ble bygget av bygdefolket i 2009 og ligger i den vestre delen av parken.

 

Det er minnesmerke som forteller om tragisk ulykke med bakgrunn fra flystyrt under krigen. Et dobbelt torvhus er under restaurering med flotte steinmurer fra 1875.

 

Vil en ha en lengre tur kan en benytte turstien Siglingavatnet rundt som  går på østsiden av vatnet.

20191004_115000.jpg

Kano til låns

Det er 8 kanoer som en fritt kan benytte seg av i Siglingavatnet. Det er padleårer ved lavvoen til Fenring Vikinglag. Inne i lavvo er det noen redningsvester tilgjengelig, men en kan ikke regne med å finne alle størrelser og riktig mengde. Anbefaler derfor at en slik tur planlegges og at riktig redningsvest bringes med. Da er en sikker på at turen blir en suksess. Kanoene ligger på land, men er forholdsvis enkel å dra ut på vatnet. Det er en forutsetning for bruken at den legges tilbake der den skal ligge og på land. Siden dette er et gratistilbud forventer en at dette etterleves.

Lavvo

Det er 2 stk. lavvoer i parken. Den ene er en eldre utgave som trolig skolene på Askøy har satt opp og er lite i bruk. Den andre lavvoen ligger ved Siglingavatnet på Steinstø. Det er Fenring Vikinglag som har satt opp og drifter den. Dette er et populært sted med bord og benker inne i lavvo. Utenfor lavvo er det benker med bord som kan benyttes. Retningslinjer for bruk er lagt ut på stedet.

20191004_115327.jpg
IMG_8010.jpg

Kjerrgardstårnet

Kjerrgardstårnet var den første attraksjonen i Siglingavatnet friluftspark. Det rager over tretoppene og en ser til omliggende kommuner.

Dobbelt torvhus

Et av våre prosjekter er restaurering av det doble torvhuset som fremstår kun som grunnmur murt i naturstein fra nærområdet. Vår faste entreprenør, NHMaskin er snart ferdig med hovedprosjektet som er selve lysløypen med grusing og oppsetting av lysmaster. De har laget vei frem til torvhuset og formet en plass i forkant av dette. Vi er avhengig av at en kan transportere materiell og maskiner inn til prosjektet. Det er utført drenering slik at plassen kan brukes også når det regner. Første trinn var å få fjernet røttene til de trærne som hadde vokst inne i torvhuset og like bak. Et kjempestort tre hadde kilt røttene ned bak veggen og gjort den skjev. Derfor er deler av bakveggen tatt ned, men vil bli reetablert når roten er fjernet. I gulvet i selve huset var det mange røtter,  disse er nå fjernet. Ved denne operasjoenen var det fare for at sideveggene ville rase ned, men det gikk bra. Det er lagt ned 3 store steiner som skal være fundament for støttene som skal bære taket.

Vi er strålende fornøyd med det arbeidet som er gjennomført. Stedet er nå godt drenert, ligger lunt inne blant grantrærne og vendt mot vest slik at kveldsolen vil gjøre plassen trivelig.

Trærne som sto inne i grunnen har vi levert på sagen og fått tilbake 8¨x 8¨ som skal brukes som dragere for taket. På den måten har vi fått et kortreist reisverk. Materialene ligger til tørk og vil være tørr når vi har behov for dem. Det er forholdsvis grove dimensjoner på materialene.

IMG_0046 (1).JPG

"Men engang før, tenker jeg, må jeg vel ha smakt denne fred eftersom jeg går her og nynner og er henrykt og bryr meg om hver sten og hvert strå og disse synes å bry seg om meg igjen.
Vi er kjente."

Knut Hamsun (1859 - 1952)