top of page

Dette finner

du i parken vår

Siglingavatnet logo.JPG

Kort fortalt om aktivitetene

Skrevet av Ttr

I Siglingavatnet friluftspark har vi flere attraksjoner. En rundtur i lysløypen i rolige omgivelser hvor en kan sette seg ned og la sanseinntrykkene strømme på eller en rundtur for å trene.

 

På en slik rundtur kan legges inn en tur på vatnet i en av våre 8 kanoer som ligger ved Fenring vikinglag sin lavvo på Skinnstø, en idyllisk vik ved vannet.

 

Et alternativ er også å besøke Kjerrgardstårnet som ble bygget av bygdefolket i 2009 og ligger i den vestre delen av parken.

 

Det er minnesmerke som forteller om tragisk ulykke med bakgrunn fra flystyrt under krigen.

 

To torvhus er restaurert med flotte steinmurer fra 1800-tallet.

 

Vil en ha en lengre tur kan en benytte turstien Siglingavatnet rundt som  går på østsiden av vatnet.

20191004_115000.jpg

Kano til låns

Det er 8 kanoer som en fritt kan benytte seg av i Siglingavatnet. Det er padleårer ved lavvoen til Fenring Vikinglag. Inne i lavvo er det noen redningsvester tilgjengelig, men en kan ikke regne med å finne alle størrelser og riktig mengde. Anbefaler derfor at en slik tur planlegges og at riktig redningsvest bringes med. Da er en sikker på at turen blir en suksess. Kanoene ligger på land, men er forholdsvis enkel å dra ut på vatnet. Det er en forutsetning for bruken at den legges tilbake der den skal ligge og på land. Siden dette er et gratistilbud forventer en at dette etterleves.

Lavvo

Det er 2 stk. lavvoer i parken. Den ene er en eldre utgave som trolig skolene på Askøy har satt opp og er lite i bruk. Den andre lavvoen ligger ved Siglingavatnet på Steinstø. Det er Fenring Vikinglag som har satt opp og drifter den. Dette er et populært sted med bord og benker inne i lavvo. Utenfor lavvo er det benker med bord som kan benyttes. Retningslinjer for bruk er lagt ut på stedet.

20191004_115327.jpg
IMG_8010.jpg

Kjerrgardstårnet

Kjerrgardstårnet var den første attraksjonen i Siglingavatnet friluftspark. Det rager over tretoppene og en ser til omliggende kommuner.

Siglingavatnet rundt

Siglingavatnet rundt er en løype som går på østsiden av Siglingavatnet og er en sti i terrenget. Det er flere steder en kan komme inn i løypen, men de mest brukte er fra lysløypen. En inngang i nord og to fra den sørlige enden . Alle er merket med Siglingavatnet rundt.

Se nærmere beskrivelse.

Torvhusene

Vi har i parken hatt to tunge restaureringsoppgaver utført som dugnad. Det doble torvhuset ligger like utenfor lysløypen og det enkle like ved siden av løypen. Grunnmurene er originale fra slutten av 1800-tallet. På det doble torvhuset er det som opprinnelig steintak i heller fra nærområdet. Det enkle er det lagt torvtak på.

Les historien til torvhusene

IMG_20211017_115040.jpg

"Men engang før, tenker jeg, må jeg vel ha smakt denne fred eftersom jeg går her og nynner og er henrykt og bryr meg om hver sten og hvert strå og disse synes å bry seg om meg igjen.
Vi er kjente."

Knut Hamsun (1859 - 1952)

bottom of page