top of page

Siglingavatnet rundt
Skrevet av Ttr

Siglingavatnet logo.JPG

Siglingavatnet rundt er en av turløypene i Siglingavatnet friluftspark. I 2019 hadde Askøyværingen en leseravstemming over fineste turløypen på Askøy. Denne turen ble kåret til den fineste.

 

https://www.av-avis.no/nyheter/i/6jVopo/leserne-har-talt-askoeys-fineste-turloeype-er-kaaret.

 

Opprinnelig var det til tider myrlendt sti som tar av fra lysløypen. Bildet viser der en tar av. Det er to alternativer for å komme til østsiden av Siglingavatnet fra lysløypen. Dette er alternativ 1 og er det lengste alternativet.

IMG_20210126_153450.jpg

Dette er en sti og krever bedre fottøy enn selve lysløypen som er en gruset vei.Deler av stien går gjennom myrlendt terreng. Mange forbedringer og omlegginger er gjort, men regn med våte partier. Det er tilslutningsstier fra Stien og Skjelvik til Siglingavatnet rundt..

IMG_20210126_153230.jpg

Et nytt alternativ er lagt ca 150 m lengre mot nord i lysløypen og er merket som bildet viser. Dette er også en sti som krever bedre fottøy enn i lysløypen. Våte partier må påregnes. På alternativ 2 er det bygget broer og stien er lagt på mest hensiktsmessige plasser. Dette er et litt kortere alternativ, men kommer inn på opprinnelig rundtur. Begge alternativet fører frem til Svanhildbenken som den er blitt kalt. Her har en flott utsikt til lysløypen og lavvo på vestsiden av Siglingavatnet.

Når en kommer frem til Vassvika kan en velge å fortsette på skogsveien mot Gauvik og ta av fra den ved Storefjellskaret for å komme tilbake til lysløypen. Finere er det når en tar ved Vassvika og følger fjellryggen med fin utsikt over Siglingavatnet og lysløypen. Denne delen av løypen er også den tørreste. Stien går videre til nordenden av vatnet og krysser tilbake til lysløypen.

Utsikt%20Siglingavatnet%20rundt_edited.j
DSC_2675_edited.jpg

Lykke til med en fin tur

bottom of page