top of page
Søk
  • ttr

Oppdateringer i parken


Vi hadde en flott åpning av minneplassen i Siglingavatnet Friluftspark av ordfører Siv Høgtun. Ta gjerne en tur å få med alle detaljene vi har gitt denne plassen. For mange er det ny kunnskap, mens andre er kjent med ulykkene.


På det doble torvhuset er det kommet til 2 plakater. På utsiden en plakat med historien til torvhusene og informasjon knyttet til hvordan det har sett ut ved etableringen på slutten av 1800-tallet. Illustrasjonen er utført av den lokale kunstneren Adele Jaunn.

Inne i torvhuset er det utstilt en hakje (torvspade) og en plakat som belledliggjør hvordan det foregikk å ta torv.

Med bålpanne utenfor, 2 nye lys bort til torvhuset er det tilrettelagt for en hyggelig stund i parken.Det enkle torvhuset har også fått en plakat tilnærmet lik den på det doble torvhuset. Bålpannen er på plass og et av lysene i lysløypen står rett overfor torvhuset. Dette er også laget for å brukes. Illustrasjonen som er utført har Adele Jaunn stått for.


Alle initiativ er generert av Heiarvang grendalag, Nordre Haugland grunneigarlag

og Askøy kommune

276 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Barnelærdom

Nå har vi erfart at barna har ryddet etter foreldregenerasjonen, både med hundeskit, snus og til og med hasj i Siglingavatnet Friluftspark. Barna har fått mye kred for arbeidet de har gjort i løypen.

Comments


bottom of page