top of page
Søk
  • ttr

Det vil bli bedre


Dugnadsgjengen var godt synlig i lysløypen 12.03. Vi har skiftet ut en del utstyr som har blitt ødelagt i løpet av vinteren og skiftet til nye lamper på delstrekk. En fantastisk lift fra Stavdal gjorde jobben til en lek.


På strekningen fra p-plassen og frem til avstikkeren til Siglingavatnet rundt (stolpe 2-21) har vi skiftet lampene. Vi legger opp til sentralisert styring og overvåking. Samtidig vil vi erstatte en del batterier. Batteriene taper seg om vinteren. Vi har en trase gjennom skog med mye høye trær. Ladingen er derfor ikke tilfredsstillende for deler av stolpene. Vi endrer nå servicegraden og senker forbruket på lampene og styringsenheten. I tillegg har vi tatt ned mange trær, og flere vil felles. Vi satser på at lysene skal lyse mer enn de har gjort hittil på denne strekningen. I bunn av stolpen er det gjemt 4 batterier på til sammen 120 Ah. Noen driftsproblemer er også verifisert og reparert.
Det er alltid spennende med nye prosjekter. Eksisterende system tenner og slukker i en syklus bestemt av lysforholdene. Det er ingen synkronisering av lysene. Alle stolpene setter sine egne regler. De nye lampene vil endre på det slik at vi kan få et felles starttidspunkt for lysene. Mener dette skal gi en bedre utnyttelse av kapasiteten. Sammen med bedre solforhold vil det bli bedre.

282 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page