top of page
Søk
  • ttr

Ved i torvhusene


Vi har lagt inn ved i torvhusene våre. Den er tenkt benyttet i bålpannene som er plassert utenfor husene. Vi legger med det til rette for at folk kan grille eller på annen måte kose seg i og rundt torvhusene. Veden er tørr og fra i fjor. Kan kanskje være lurt å ha en tennbrikett i lommen slik at dere er sikker på å få fyr i bålpannen.

Bålpannen kan benyttes fritt i vinterhalvåret i skog og mark, men vi henstiller til varsom bruk. Lær gjerne fra dere hva god bruk av bålpannen innebærer. Det er lagt ut brann og grillvettregler samt brannteppe i hvert av torvhusene i tilfelle uhell skulle oppstå. Så lenge det et kuldegrader er tønnene full av is. Tanken med tønnene er at når man bruker åpen flamme er det fornuftig å ha vatn i nærheten dersom det tar fyr noen steder.

Vi ser at det er MYE stein i tønnene. Vi henstiller til besøkende om å ikke kaste stein oppi dem. Når de er halvfull av stein og fylt opp av vatn sprekker tretønnene når vatnet fryser til is. Vatnet forsvinner da når det blir + grader. Hensikten med tønnene er da borte. Den ene tønnen ved det doble torvhuset er sprengt.508 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page