Ny mystikk i friluftsparken
På Espevær har de brukt 40 år på finne ut hva UFO-ringen skyldes. Kan vi se konturene av det samme i vegen til Åsebø? Vi kan tydelig se avtrykk som minner mye om hva de fant på Espevær. Vi trenger hjelp til denne.
Broen som er laget i Friluftsparken har fått permanent rekkverk og virkelig presentabel. Dette er porten mot Åsebø og vi fant mye langs vegen vår i kveld.
De gule bringebærene var ikke så modne, men noen var det og de var god. Vi fant også røde bringebær, ville jordbær, bjørnebær, blokkebær og blåbær.
Blåbærene stod tett i år. De er moden, men litt små ennå, God var de.
Da vi kom tilbake til p-plassen fikk vi øye på en som bar på 2 store spann. Det var blåbær, og det var det mange av sa hun.
Vannliljene blomstret fint og linerlen sprang fra blad til blad.
Det blir kongler i år også. De så så fin ut der de sto. Det slo meg at, stopper vi opp og beundrer alt det fine og nyttige vi finner langs vegen? Har vi tid til å beundre fine ting?
På vegen til tilbake startet vi en app som gjenkjenner fuglesang. Nysgjerrig som vi er måtte vi sjekke hvilke fugler som er på Åsebø
Spettmeis er en spurvefugl i spettmeisfamilien. Den eksisterer i kraft av hele 23 underarter, som fordeler seg i fem distinkte klader, hvorav én er monotypisk og fire polytypiske. Den er den eneste fuglen i Europa som har evnen til å klatre nedover trestammer med hode først.
Dette er vel vanlige fugler i våre skoger
Comments