top of page
Søk
  • ttr

Ny attraksjon kommer


Vi har hatt ønske om å restaurere en skjeneflor i tillegg til de 2 torvhusene vi har fått på plass. Før tusenårs skiftet var det en skjeneflor plassert her og eieren husker meget godt både bruken og utseende på denne floren. For dem som stusser på navnet

kan en fortelle at det er et sommerfjøs. Her ble kyrne som var på beite tatt daglig inn og melket. Det var ikke slik det er i dag med kjøreveg helt frem. Melken måtte bæres i spann tilbake til gården, noe som kunne være svært slitsomt. Slike fjøs brukes ikke i dag, men det er viktig at folk forstår slitet våre forfedre hadde for å livberge seg på gårdene på Askøy. Vi har tatt med noen detaljer som viser hvordan slike skjeneflorer ble bygget. Bygget er under arbeid og er ikke klar for å tas i bruk ennå.

Tanken er nå at vi skal lage ett tett tak med papp og legge torv på taket. Vår eminente sponsorsponser med gress på taket slik de gjorde også med forrige torvhuset.

Treverket som er benyttet har sin opprinnelse i skogene nord på Askøy, hovedsakelig innenfor Siglingavatnet Friluftspark. Det er brukt forholdsvis grove dimensjoner og steinmur i bakkant. Steinmurene på nordre Askøy er kjent for sin kvalitet (blåser ikke ned) og sitt utseende. Det er mange steingarder på nord som smykker utseende på gårdene. Sperrene er rundtømmer og kledningen er villmarkspanel. Når denne står ferdig vil den være en flott attraksjon i parken.

622 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page